6 ORKA TOURNAMENTS JE ZAVRŠEN

 ZAVRŠEN 6. MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR

ORKA TOURNAMENTS 2014 BANJALUKA

Drage rukometašice i rukometaši, završio se i VI ORKA TOURNAMENTS 2014. Znaju se pobednici, objavljena je lista PRVOPLASIRANIH. PUNO fotografija je postavljeno na sajt. Održan je i I BEACH HANDBALL na ORKA TOURNAMENTS 2014. od idućeg turnira novčane nagrade za učesnike Beach Handball turnament, prvoplasirani 500evra, drugoplasirani 300 evra i trećeplasrani 200 eura.

Organizator se zahvaljuje svim učesnicima na učešću na turniru u nadi da ste se lepo proveli u našem gradu i da će te poželeti da dođete ponovo.

Pripremamo veliko iznenađenje jer planiramo da VII  festival rukometa ORKA TOURNAMENT 2015  a jdna od inznenađenja je novčana nagrada u Beach Handball, ostalo tokom prijava .

 

 

Doviđenja, očekujemo Vas i sledeće godine.

IO Turnira 

U organizaciji Omladinskog rukometnog kluba i rukometne akademije Omladinac  održan je šesti po redu međunarodni omladinski rukometni turnir koji se od 2014 godine nalazi u zvaničnom kalendaru EHF evropske rukometne federacije (http://www.eurohandball.com/tournaments i http://www.eurohandball.com/tournaments/000535). Turnir se održavao u sportskoj dvorani Borik, sportskoj dvorani u Univerzitetskom Kampusu i Sali Osnovne škole Ivo Andrić i okupio je ove godine 28 klubova, škola rukometa i ekipa OŠ Borisav Stanković iz Banjaluke  sa oko 68 ekipa svrstanih u pet muške i tri ženske kategorije uz odigrano ukupno 140 utakmica takmičarskog dijela i jedne revijalne utakmice između ŽRK Ajdovčina (SLO)  i RK Trimo Trebnje (SLO) koja je završila pobjedom muške ekime RK Trimo Trebnje 24:22 uz odličnu utakmicu. Utakmice su sudile domaće sudije URS Banjaluka i sudijski par Udruženja sudija  Kozarska Dubica.

U izuzetno zanimljivoj utakmici svima prisutnima je prikazano dosta interesantnih poteza što su isti znali pozdraviti.

 

Turnir se održavao u vremenuod 25.06. do 29.06.2014, i tokom pet dana

rukometa bilo je pregršt zanimljivih utakmica, a najzanimljivije je kao i uvjek bilo finalnog dana ali ni utakmice u grupnoj fazi nisu bile nezanimljive.

Turnir je ispunio očekivanja i najzanimljivije od svega izazvao veliko interesovanje i drago nam je, bio veoma posjećen, a naročito finalnog dana gdje je gromoglasno podržan finalni dio od strane velikog broja gledalaca, od kojeg je veći broj iz Slovenije gdje su na tribinama SD Borik bili roditelji djece učesnika turnira. Sviučesnici su izrazili zadovoljstvo dobrom organizacijom i što nam je najbitnije potvrdili svoje učešće na idućem ORKA TOURNAMENTS 2015. i možemo već sada reći da će biti veći i bolji jer su svi klubovi obećali svoj dolazak sa više ekipai i selekcija.

 1. mjesto

2. mjesto

3. mjesto

 

 

 

 
KATEGORIJE DJEVOJČICA

Ž96

ORK RADNIČKI Beograd (SRB)

ŽRK AJDOVŠČINA (SLO)

ŽRK BORAC

Ž98

ŽRK DUBICA

ŽRK LAKTAŠI

ŽRK GRADIŠKA

Ž00

ŽRK DUBICA

ŽORK OMLADINAC

ŽRK LAKTAŠI
 KATEGORIJA MINI RUKOMET / MIX 

Ž/M 03

RK RADOVLJICA (SLO)

ŽRK DUBICA

RK SVIŠ IVANČNA GORICA (SLO)
KATEGORIJA DJEČAKA

M96

RK METLIKA (SLO)

RK BORAC

ŠD ŠKOFLJICA (SLO)

M98

RK TRIMO TREBNJE (SLO)

RK RADEČE (SLO)

ŠD ŠKOFLJICA (SLO)

M00

RK TRIMO TREBNJE (SLO)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA (SKO)

RK KOTOR VAROŠ

M02

RK TRIMO TREBNJE (SLO)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA (SLO)

RK RADOVLJICA

 

Izuzetno nam je drago da smo ove godine uspjeli organizovati takmičenje u Mini rukometu  kao i rukomet na pjesku kao eksperimentalini pred turnira za narednu godinu koji se odogravao na otvorenom i terenu Aqua parka, prvi na prostoru Bosne I Hercegovine, tako da se na idućem turniru organizuje i takmičenje u BEACH HANDBALLU uz novčane nagrade, jer je i ove godine pokazato veliko interesovanje . U kategoriji Mini rukometa u MIX kategoriji pobjednik je ekipa Rokometnog kluba Radovljica, Slovenija, što je znak da se u Sloveniji poklanja velika pažnja ovim kategorijama rukometaša.

         

U kategorijidječaka 1996 najbolji pojedinci su:

 NAJBOLJI IGRAČ

Jan Žnidaršić – Škofljica (SLO)

NAJBOLJI GOLMAN

Luka Janežiž- Škofljica (SLO)

NAJBOLJI STRELAC

Todorović Dejan  -RK Borac

 

U kategoriji dječaka 1998 najbolji pojedinci su:NAJBOLJI IGRAČ

Marko Kotar-RK Trimo (SLO)

NAJBOLJI GOLMAN

Jakob Stare–RK Trimo (SLO)

NAJBOLJI STRELAC

Urban Verbič – RKTrimo (SLO)

 

U kategoriji dječaka 2000 najbolji pojedinci su:

 NAJBOLJI IGRAČ

Jan Debelak -RK RADOVLJICA (SLO)

NAJBOLJI GOLMAN

Tim Vidmar – RK Trimo (SLO)

NAJBOLJI STRELAC

 Domen Lipuzić- ŠD Škofljica (SLO)

 

U kategoriji dječaka 2002 najbolji pojedinci su:

 NAJBOLJI IGRAČ

Martin Rajk – RK Trimo (SLO)

NAJBOLJI GOLMAN

Miha Gaberc – RK Trimo (SLO)

NAJBOLJI STRELAC

Žan Debelak – RK Radovljica (SLO)

 

 

U kategoriji djevojčica 1996 najbolje pojedinke su:

 NAJBOLJI IGRAČ

Maja Svetik - ŽRK Ajdovščina Mlinotest (SLO)

NAJBOLJI GOLMAN

Dragana Lukić -ORK Radnički (SRB)

NAJBOLJI STRELAC

Tijana Dakić - ORK Radnički (SRB)

 

 

U kategoriji djevojčica 1998 najbolje pojedinke su :

 NAJBOLJI IGRAČ

Dragana Kremenović–ŽRK Dubica

NAJBOLJI GOLMAN

Dragana Vukosavljević - ŽRK Laktaši

NAJBOLJI STRELAC

Anđela Došen–ŽRK Laktaši

 

U kategoriji djevojčica 2000 najbolje pojedinke su:NAJBOLJI IGRAČ

Jovana Ilić - ŽRK Dubica

NAJBOLJI GOLMAN

Marijana Đenadija - ŽRK Dubica

NAJBOLJI STRELAC

Helena Ćurić - ŽRK Dubica

 

U kategoriji MINI RUKOMET / MIX 2003 najbolji pojedinci su:NAJBOLJI IGRAČ

Tamara Mirnić - ŽRK Dubica

NAJBOLJI GOLMAN

Urevc Matic - RK Radovljica (SLO)

NAJBOLJI STRELAC

Andraž Pfajfor Belić- RK Radovljica (SLO)

 

     

Ove godine je dodjeljena i nagrada za najljepšu igračicu/MISS turnira i najljepšeg igrača turnira/MISTER turnira i po odluci stručnog žirija i igrača i igračica ove godine je nagrada MISS pripala igračici ŽORK Omladinac iz Banja Luke: Maja Zagorac, dok je nagdrada MISTER pripala igraču RK Metlika iz Slovenije:Žiga Hutar.

                Žiga Hutar RK METLIKA

Nagradu BOGDAN BOCA CVIJETIĆ za MVP i najsvestraniji igrač i igračica pripala je igračima iz Slovenije i to zasluženo:

 

- igračica MAJA SVETIK ŽRK AJDOVŠČINA MLINOTEST (SLO),

                    

- igrač MARKO KOTAR RK TRIMO TREBNJE (SLO).

                

Za napomenuti je da je Marko reprezentativac Slovenije u mlađim kategorijama i nastupao je u kategoriji 1998 godišta što govori da je igrač sa veoma velikom perspektivom. i ostala dva brata su reprezentativci Slovenije. Bravo za osvajače najvrednijih priznanja. Nagrada za Fair  play tim koja je izgraviran stilizovani list kestena  ove godine su dobili : klub u ženskoj konkurenciji ŽRK Ajdovščina Mlinotest (SLO), dok je kod muškaraca ta nagrada otišla zasluženo klubu iz Slovenije RK Trimo Trebnje, ekipa koja je za primjer i čije učešće se baziralo isklljučivo na igri.

 

 

Turnir je protekao u redu i u predviđenoj satnici i kao prethodnih godina tako i ove godine bilo smo domaćini dvema ekipama sa Kosova i Metohije, a ove godine smo ugostili 33 člana Rukometnog Kluba Štrpce. Svi treneri su dobili poklon knjigu Planiranje rada u klubu autora Branka Jankovića kao dnevnik  rada trenera.  Već sada možemo reći da će idući biti još veći i ovaj put se zahvaljujemo Ministarstvu za porodicu,omladinu i sport i Gradu BANJALUKA i svima ostalim koji su nam pružili podršku kao i direktoru Srednjoškolskod doma g.dinu Milomiru Martiću.  Mislimo da smo istu i opravdali, a nadasve nam je drago da su gosti bili zadovoljni i potvrdili svoj dolazak iduće godine. HVALA svima i vidimo se na "Orka tournaments 2015".

 

 

Učesnici turnira su bili smješteni u Motelu Golden Card, Srednjoškolskom domu i Hostelima grada a takođe su koristili usluge Aquane.

 

Nadamo se da će sedmi po redu ORKA TOURNAMENTS 2015 biti velika manifestacija, a za to postoje sve predispozicije, sa nadom da neće izostati veća finansijska podrška Ministarstva i naročito Grada Banjaluka koja je i ove godine bila simbolična, jer ovaj turnir zaslužuje veću  pažnju.

 

PREDSJEDNIK  KLUBA I OO TURNIRA

JOŠIĆ ŽELJKO

 

Zanimljivosti

UČESTVIJETE LI NA ORKA 2014?:

Brojač poseta

  • Ukupno poseta: 1814950

Translate

 

Reklame